Prajitura "Regina de ciocolata"

de anca_rm in Prajituri, 15 Apr 2014 | 8165 vizualizari

 

Este o prajitura cremoasa cu multa ciocolata . Se face relativ repede ..mai mult este de asteptat pana cand se raceste .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  •  6 albusuri
  •  250 g. zahar
  • 100 gr alune de padure
  • 100 gr migdale sau 200 gr nuca
  •  2 linguri rase de cacao
  • Pentru crema:
  •  6 galbenusuri
  •  150 g. zahar
  •  3 linguri faina
  •  100 gr ciocolata amaruie
  •  100 gr ciocolata cu lapte
  •  200 gr. unt
  •  praf de sare
  • 400ml lapte
  • Pentru ornat:
  • 100 g. ciocolata neagra
  • 1 lingura frisca sau lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Regina de ciocolata":

Blatul:

-se bat albusurile spuma cu un praf de sare;

-se adauga zaharul, si se mixeaza in continuare la viteza mare.

-se adauga nucile tocate (le maruntiti cu cutitul sau cu robotul, dar nu foarte fin) si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula.

-compozitia se toarna  intr-o forma dreptunghiulara pentru prajituri (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.

-se da la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pentru cca. 25 de minute.
Crema

-galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele le amestecam bine

- se pun  galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele pe foc .

-se lasa sa fiarba amestecand continuu sa nu se prinda de fund pana se incheaga crema , devine ca si o budinca , dupa care se adauga ciocolata rasa sau taiata in bucatele.

-se mai lasa pe foc inca 2-3 minute pama cand se topeste toata ciocolata , amestecati continuu , dupa care se lasa la racit.
-se bate untul moale cu mixerul intr-un castron incapator; se adauga cate putin din crema racita, mixand intruna,-asezam crema obtinuta peste blatul rece , nivelam si dam la frigider.

Ornam cu glazura de ciocolata (100 gr ciocolata topita cu o lingura frisca , ulei sau lapte ) sau cu ciocolata razuita (100 gr )

Dam la frigider si lasam pana a doua zi , de preferinta …sau pana se intareste .

TIPS-URI

1

in loc de migdale si alune se poate folosi nuca taiata sau macinata , dar nu foarte marunt .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Regina de ciocolata"" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si buline de ciocolata